На дневен ред: Промени в Закона за културното наследство

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за културното наследство, предложени от ГЕРБ. Основната цел на промените е оптимизация на процедурата по съгласуване на инвестиционните проекти. Предлага се да бъдат изключени от приложното поле на закона обекти, които нямат статут на културни ценности, а местните власти да получат правомощията за тяхното използване.

Ще бъдат създадени звена към местната администрация със специалисти, отговарящи за консервацията и реставрацията.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и Закона за ветеринарно-медицинската дейност, с който ще се въведе задължението за собствениците на животни да уведомяват незабавно регистрирания или официалния ветеринарен лекар при влошаване на общото състояние на животните. Ще се въведе и изискване към стопаните на кучета да не ги извеждат извън местата за отглеждането им без придружител и без повод.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47