Около 250 хиляди лева са събрани тази година от кампанията "Избери, за да помогнеш"

Снимка: БГНЕС
Около 250 хиляди лева са събрани тази година в подкрепа на различни благотворителни инициативи от кампанията "Избери, за да помогнеш" . Парите ще отидат за 23 проекта.  Българското национално радио е медиен партньор на кампаният, която с провежда за седма поредна година. 

За каузата на фондация "За нашите деца" са събрани около 4 000 лева.


Много се радваме, че за поредна година подкрепят усилията на екипите на фондация "За нашите деца", които полагат усилия за това новородени и малки деца да не бъдат разделяни от своите семейства, допълни Анелия Спасова.

Център "Анимус" кандидатства с проекта "Приятелите на Зипи". За него разказа Надежда Стойчева:

Имаме една нова идея, която беше подкрепена сърцато от организаторите на тази кампания, която цели превенция и промоция на психичното здраве. Учи децата да се запозванат с вътрешния си свят, с всичките си чувства.

Българският Фонд за жените подпомага центровете за жени и деца, претърпели насилие. От кампанията са събрани близо 8 000 лева.

За пръви път столичната болница по акушерство и гинекология "Шейново" участва в дарителската кампания. За какво ще се използва събраната сума от 18 880 лева, разказа директорът д-р Румен Велев:

Нашият проект е свързан със семействата с проблеми със стерелитета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47