След петорна експертиза: 18-годишният Тодор от Враца е починал от сърдечно заболяване

Снимка: БГНЕС

Причината за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца е наследствено хронично заболяване на сърцето. Това показват резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиза.
Експертизата беше оповестена близо месец след смъртта на момчето. Тя трябваше да установи дали има причинно-следствена връзка между смъртта на Тодор и побоя, нанесен му от братята Иван и Десислав Дамянови. На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния му мускул са установени тежки болестни промени, при които "смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве". 
Част от констатирани травматични увреждания при аутопсията и реаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия, други са получени след прилошаването и падането върху терена, а трети – от проведените реанимационни мероприятия, пише в петорната съдебномедицинска експертиза. 

Заключението е, че Тодор не е починал от нанесените му от двамата братя удари, които по своята медико-биологична характеристика са причинили на момчето само "болка и страдания". 

Засега не ясно дали прокуратурата ще промени обвиненията на братята Иван и Десислав Дамянови, които в момента са за предумишлено убийство по хулигански подбуди.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Братът на починалия след побой Тодор: Истината тепърва ще се изяснява

Здравословни проблеми не са причината за смъртта на Тодор, заяви брат му Ивайло Йорданов по повод оповестената  днес петорна съдебно медицинска експертиза. Според него, истината тепърва ще се изяснява в съда.  Ивайло Йорданов изрази недоумение от..

публикувано на 05.02.16 в 18:08
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47