Започва обсъждането на промени в правилата за паркиране в София

Снимка: БГНЕС

Идеята да се въведе безплатно паркиране до 15 минути в "синята" и "зелената зона" на София пред училища, детски градини, болници и административни сгради ще бъде обсъждана от Столичния общински съвет. От днес започва общественото обсъждане по райони за разширяване на платената зона за паркиране в града. 

Където е необходимо в крайните квартали е възможно да бъде въведена и жълта безплатна зона, само ако гражданите настояват за това, обясни кметът Йорданка Фандъкова:

Най-тежка е ситуацията на границата. Там, където свършва зоната и започва зоната за безплатно паркиране. Там се опитват да паркират всички и за живеещите е трудно, но това, което започва сега, са обсъждания. Ние имаме нужда от тези зони, за да ограничим движението на автомобили в централната градска част, а не да имаме приходи. Приходите, разбира се, са добре дошли, за да се инвестира в градския транспорт. Целта е ограничение на движението и фактът, че от въвеждането на "синя зона" досега, трайно около 20 процента от местата в "синя зона" са свободни, говори, че в края на краищата си е струвало.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47