Алексей Петров похвали МВР за работата по стрелбата срещу него и шофьора му

Снимка: БГНЕС
Алексей Петров похвали полицията за работата по стрелбата срещу него и шофьора му в края на миналия октомври. Според Петров установяването на самоличността на стрелците и организатора им е сигнал за "сериозен международен авторитет и респект срещу престъпния свят":


Смятам, че се действа симетрично, така да се изразя. Топката е вдигната по разбираеми причини. Смятам, че точно беше квалифицирано от прокуратурата като безкрайно професионално, бих добавил безкраен перфекционизъм и накрая смятам, че значимостта на това разкритие се състои в тази обществена опасност на това престъпление, не толкова, че то се е случило срещу мен.

Един украинец е в ареста като организатор на неуспешното покушение, други трима се издирват с червена бюлетина. Според Петров стрелялите с РПГ-тата са жертва на поръчителите. Кои са те, той не коментира, но благодари на медиите за тишината около разследването, която помогнала за успешната развръзка.

Прословутият български песимизъм беше връхлетян от приятна изненада на разкритията на полицията. Това е знак за сериозен професионализъм и потенциал. Това е стимул за служителите в правосъдната система, коментира бившата барета.

Петров твърди, че МВР има информация за мотива за стрелбата, но не я огласява, за да се довърши разследването докрай.  

За съдбата на 100-те хиляди долара, които той обеща за информация за нападателите, обясни, че награда – в класическия вариант, не е давана, но от парите са давани възнаграждения за информация, включително и по други случаи.

Алексей Петров коментира темата преди началото на поредното заседание на мегаделото "Октопод".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47