Природозащитници протестираха срещу идеята за строеж на втори кабинков лифт на Банско

Банско
Снимка: БТА

Природозащитници се събраха в центъра на София на протест в защита на Пирин и срещу идеята, обсъждана от управляващите, за строежа на втори кабинков лифт на Банско. С плакати "Пирин не е баница" и "Граждани срещу мафията" недоволните блокираха движението по едното платно на булевард „Евлоги Георгиев“ в столицата. Една от недоволните Диляна Дилкова коментира и думите на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която определи изказването си за строителството на втори лифт в Банско като "грешка на езика":

Както е казал Зигмунд Фройд: "Една грешка на езика никога не е случайност". Мисля, че това беше опит от страна на министъра за замазване на положението, защото се усети така силно негативната реакция, която този опит за решение предизвика в обществото. Ние ще продължим да се борим и за Пирин, и за Рила, и за Карадере и за цялата българска природа, която е в страхотен риск от нечии корпоративни интереси, които за съжаление се обслужват и от правителствата вече няколко подред.

Гражданите имат шанс срещу мафията, стига да не се отчайват и да вярват повече в себе си. В крайна сметка това е някаква битка за личното спасение на душата на всеки един от нас. Основното искане е да престане правителството да толерира наистина мафията в лицето на определени фирми и концесионери, които си правят каквото си искат и на Витоша, на Банско, където това е абсолютно изнудване за строежа на тази втора кабинка, след като градът беше чудовищно презастроен. Просто трябва да има някакви граници на нахалството на тази фирма и държавата да си застане на мястото, заяви още Диляна Дилкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47