МВнР: Българските граждани да избягват рискови пътувания в Гърция

Снимка: БГНЕС
Гръцките фермери готвят обсада на Атина днес и утре. За днес е насрочен земеделски митинг, в който ще участват работещи от почти всички сектори. Митинги пред различни министерства са планирали още лекари, адвокати и други свободни професии. Продължава и фермерската блокада по границите.
 
От Министерството на външните работи отново препоръчват на българите, пътуващи в Гърция, да се съобразяват с пътно-транспортната обстановка и усложненията в трафика. Да избягват и места с масови обществени прояви.

От МВнР  посочват, че не се очаква облекчаване на пътната обстановка и в дните след 12 февруари, когато гръцката столица ще бъде обхваната от нова обща стачка, блокада на пътища и протести. Препоръчва се на транспортните фирми и пътуващите с леки автомобили да следят актуалната обстановка. При възможност да се избягват и да не се предприемат рискови пътувания, съветват от външното ни министерство.

При възникване на инциденти трябва стриктно да се изпълняват указанията на органите на реда, а при необходимост съдействие може да бъде потърсено от посолството в Атина и консулството ни в Солун.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47