Парламентът гласува първия вот на недоверие към правителството

Опозицията критикува кабинета заради политиката в сектор "Здравеопазване"

| обновено на 19.02.16 в 07:52
Снимка: БГНЕС
Депутатите ще гласуват искания от опозицията вот на недоверие към кабинета заради политиката в сектор "Здравеопазване". Това ще е първа точка от днешното заседание в пленарната зала. Дебатите по вота, продължили пет часа, се проведоха в сряда и завършиха със скандал между здравния министър Петър Москов и депутатите от БСП и ДПС, които внесоха вота.

Сред критиките на опозицията бяха разделението на здравните пакети, пръстовите идентификатори и скандала с ваксините. Петър Москов и депутати от управляващото мнозинство отхвърлиха мотивите за вота. На помощ в аргументацията депутатите използваха консерви, пакетчета захар и карта с черепи. Управляващите и опозицията размениха серия политически нападки и обидни квалификации.

Най-вероятно вотът ще бъде подкрепен само от вносителите – БСП и ДПС. Парламентарните групи на ГЕРБ, Патриотичния фронт, АБВ и БДЦ декларираха, че застават зад правителството и здравния министър. Реформаторският блок също няма да гласува против Петър Москов. Лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов декларира категорично, че Петър Москов е най-успешният министър в кабинета.

Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа с участието на 13 министри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47