Росен Плевнелиев: По пътя на Левски се върви с морал, с честност и с любов към Отечеството

Почит пред Васил Левски
Снимка: БГНЕС
143-та годишнина от гибелта на Васил Левски беше почетена в София с национална възпоменателна церемония пред паметника на Апостола на българската свобода. Присъстваха президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, други официални лица, както и много граждани.

В словото си по време на церемонията президентът Росен Плевнелиев заяви, че  популизма на лъжепатриотите и магическите решения на популистите няма да изведат България по пътя на благоденствието.

Зависи от всички нас да действаме като европейци, да работим за европейското единство, а не да се търсят невъзможни формули на баланс с държави на изток от нас. Опитите да бъде подновен дневния ред, да се отклони вниманието от истинските проблеми на обществото няма да успеят. Нашият път напред може да бъде единствено този, по който решително крачеше Васил Левски. По него се върви с морал, с честност и с любов към Отечеството. За чиста и свята република и за достойното място на България в Европа!

Кметът на София Йорданка Фандъкова попита постигнали ли сме целите си за "чиста и свята република". Тя каза още, че е нужен поклон пред скромността и безстрашието на Левски.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47