Прокуратурата няма да иска временно отстраняване на Ценко Чоков

Прокурорът Веселин Вътов (вляво), който проверява кмета на с. Галиче - Ценко Чоков (вдясно)
Прокуратурата няма да иска временното отстраняване на кмета на Галиче Ценко Чоков, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, след като по-рано днес стана ясно, че кметът е даден на съд за документно престъпление. Той е с повдигнато обвинение от миналата седмица и е с наложена мярка за неотклонение "подписка".

Кметът Чоков съставил фалшив документ, чрез който е направена покупко-продажба на земя, за която продаващата имота жена от Благоевград е получила от него 6 000 лева. Той се е сдобил с нейната земя срещу тази сума, като пред разследващите, жената е нямала претенции по отношение на сделката. Проверка в кметството е установила, че там има над 120 нерегламентирани адресни регистрации, голяма част от които са направени около избори, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

Законът е поставил изискване за това, за да се осъществи подобна регистрация, какви документи са необходими. В тези 121 случая, такива документи не съществуват. В няколко случая липсват заявления от лицата, на които иначе е променена адресната регистрация.  


От държавното обвинение заявиха, че продължава работата по реда на надзора за законност, относно дейността на кмета на Галиче, както и за установените данни за евентуално извършени други документни престъпления.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47