Интелектуалци призоваха активните хора да се обединят срещу мафията

Активните хора трябва да накарат институциите да направят реформи, за да се отнеме от мафията контрола върху държавата и обществото. За това призоваха четирима професори, които представиха днес Манифест за Републиката.

Интелектуалците целят да помогнат за създаването на връзка между гражданите, на които не им е все едно в каква страна живеят и които заедно могат да постигнат разграждането на модела "Кой".

Политолозите
Антоний Тодоров и Евгений Дайнов:
- Идеята ни е в нашия общ политически живот да направим така, че общата рамка да стимулира, ентусиазира и подпомага хората да постъпват добре въпреки техните различия.

- Завършвам с цитат от Аристотел: "От прекалено еднакви хора и държава не може да се получава".


Проф. Огнян Минчев призова за силен граждански натиск върху структурите на властта да извършат това, което е дължимо спрямо българската нация:

Днес ние живеем в една епоха на завръщаща се геополитика, на конфликт на всяка цена, в която, ако не подредим държавата си, можем да станем жертва. Това придава на нашия апел и елемент на спешност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Манифестът "За републиката": Няма ляво, няма дясно – днес има единствено гражданите срещу мафията

Манифестът "За републиката" се появи в социалните мрежи преди дни. Идеята е на политолога Евгений Дайнов . Негови съавтори са трима професори - културологът Александър Кьосев и политолозите Огнян Минчев и Антоний Тодоров. Четиримата имат..

публикувано на 03.03.16 в 11:38
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47