Генералният секретар на Съвета на Европа призова Турция да защити свободата на медиите

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц написа в профила си в Туитър, че възнамерява да постави на обсъждане действията на турските власти във връзка с опозиционния в. "Заман". Това ще стане още в понеделник на срещата на върха ЕС-Турция в Брюксел, съобщи агенция ТАСС. Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд също призова Турция да защити свободата на медиите.
   
Междувременно днес на първата си страница вестникът отпечата усмихната снимка на президента Ердоган. Това става два дни, след като полицията използва сълзотворен газ и водни струи, за да позволи на назначеното от правителството ръководство да влезе в редакцията на вестника в Истанбул, припомня ДПА.

След като правителството пое контрола над ежедневника в петък вечерта, редакцията отвори в събота под тежка полицейска охрана и с уволнението на главния редактор. Сълзотворен газ беше използван за втори път, за да бъдат разпръснати демонстранти, които се събраха пред сградата вчера.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47