Процедурата за избор на нови членове на КЗК ще бъде продължена

Снимка: cpc.bg

Процедурата за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията няма да бъде спряна. Това решиха на съвместно заседание партиите от управляващото мнозинство - ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.
След изказванията на Радан Кънев от ДСБ, че процeдурата е опорочена, премиерът Бойко Борисов настоя депутатите от ГЕРБ да не участват в избора на новия състав на антимонополния орган. Тази вечер обаче председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви:

Всичко, което е свързано като процедура, е изпълнено. Времето, за което са могли да бъдат направени съответните продължения както от парламентарни групи, така също от група народни представители, е направено в съответния срок. Разбира се, че ще разговарям и с премиера в по-късните часове. Сега ще запозная и парламентарната група с това, което са решили всички парламентарно представени групи, които подкрепят както правителството на Бойко Борисов, така също и всички министри, които са от съответните парламентарни групи.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски, който е представител на Реформаторския блок, посочи, че още при определянето на процедурните правила е имало възможност за корекции:

Когато е текла процедурата и миналата седмица, когато са определяли правата, който е имал възможността да даде предложения относно процедурата, относно начина на провеждане, избора и т.н., е имал възможността да го направи, включително и колеги от групата на Реформаторския блок, които афишират, че са в опозиция. Които са направили такива предложения, те са били приети. Сега да коментират такива неща, ще е след дъжд качулка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47