Цветанов: МЗ и МВР трябва да подобрят координацията си заради потенциалната здравна заплаха

| обновено на 09.03.16 в 17:51
Снимка: БГНЕС


МВР и Министерството на здравеопазването трябва да подобрят координацията си заради потенциалната здравна заплаха за България заради бежанския поток. Темата беше поставена от парламентарната група на ГЕРБ на политическите консултации с президента, обяви председателят Цветан Цветанов: 

Дискутирахме днес и бежанския поток, който е към Европа. Освен мерките, които се предприемат от МВР, Министерство на отбраната в диалог с местната власт, ние поставихме една изключително важна тема – потенциалната здравна заплаха за България от този бежански поток, защото, знаете, че това, което наблюдаваме на гръцко-македонската граница, има предпоставки за епидемия и за инфекциозни заболявания, които са забравени в годините, и точно затова трябва действително да се подобри координацията с Министерство на здравеопазването и тук определено Военномедицинският институт е изключително добре подготвен.

ГЕРБ отчетоха положителното направено в сферата  на здравеопазването през последната година. Колкото до отменената от КС здравна реформа на министър Петър Москов:

Ние трябва да се съобразим с това решение. Може да се постигне оптимизиране на законодателството и да може действително следващите стъпки, които се приемат в българския парламент, да не се стига до подобни конституционни решения, които да ограничат възможността да се реализират тези политики.

Председателят  на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че реформата в съдебната система, енергетиката и образованието са важни за управляващите.

ГЕРБ бяха последни в поредицата от политически консултации на президента с парламентарните партии. На 18 март държавният глава ще направи обръщение от трибуната на Народното събрание и ще обобщи резултатите от срещите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47