Наводнения в село Нивянин, община Борован, заради интензивните дъждове

Десетки мазета, дворове и обработваеми участъци в село Нивянин, община Борован са наводнени от интензивните дъждове. Просмукали са високи подпочвени води. Нивото на река Скът, която преминава през селото, се е покачило значително. То е далеч под критичната стойност от преди две години, когато бяха наводнени 180 къщи и пострадаха много хора.

В община Борован е въведено денонощно наблюдение на язовирите и реките, съобщи кметът Десислава Тодорова. Голяма част от водоемите преливат през преливниците. Някой от тях се изпускат контролирано, допълни Тодорова. По думите ѝ, на този етап няма опасност за населението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47