Етичната комисия на ВСС реши:

Продължава проверката по твърденията за "шпицкоманда" в прокуратурата

Комисията проверява дали е упражняван натиск по дела над самоубилия се съдия Ценов

Снимка: БГНЕС

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет ще проверява дали е упражняван натиск по дела над съдията от Софийския градски съд Цветан Ценов, който преди време сложи край на живота си. Според председателя на комисията Ясен Тодоров, става дума за рутинна проверка, която на този етап не е свързана с ръководството на съда.

В Етичната комисия ще бъдат поканени роднините на самоубилия се съдия.

Съдебните кадровици решиха да продължи проверката по твърденията на следователя Бойко Атанасов, че в прокуратурата действа своеобразна "шпицкоманда". Ще бъдат изискани документи и ще бъдат поканени настоящият и бившият градски прокурор на София - Христо Динев и Николай Кокинов. На този етап няма решение за изслушване на главния прокурор по този казус.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47