Близките на Омар Зайед заплашиха да сезират европейските институции

Снимка: БГНЕС

Роднините и приятелите на Омар Зайед - мъжът, който беше намерен мъртъв в двора на палестинското посолство в София, заплашиха, че ако не бъдат уведомени от българските власти за причината за смъртта му, ще сезират европейските институции.

Вчера те излязоха на мирен протест пред посолството на Палестина, а днес протестираха пред Съдебната палата в столицата.

Близките на Заейд искат информация и протестират, че вече три седмици не знаят как е починал той. Наели са вече адвокати да ги съветват, поискали са официална информация от прокуратурата, като имат обещанието, че в петък ще получат резултатите от аутопсията. Ако това не стане, те ще се съберат пак пред Съдебната палата и ще активират контактите си в Брюксел.

На протеста пред палестинското посолство близките и приятелите на издирвания от Израел Омар Заейд поискаха оставката на посланика, защото не осигурил защита на мъжа.

В звуковия файл можете да чуете, от съпругата на Заейд - Раня и приятеля му Адел Гамил, какви са причините той да потърси защита в мисията на палестинската автономия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47