Президентът с изявление пред Народното събрание

Плевнелиев ще обобщи резултатите от политическите консултации с партиите

Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев ще обобщи пред Народно събрание резултатите от политическите консултации с партиите, състояли се през последния месец.

На разговорите с партиите президентът постави за обсъждане няколко основни теми актуалната политическа обстановка в страната и перспективите, мерки за продължаване на реформите в секторите правосъдие и вътрешен ред, борба с корупцията, административната реформа и електронното управление, здравеопазването, образованието, пенсионната реформа и реформата във водния сектор.

Националната програма за развитие "България 2020" и началото на подготовката за "България 2030" бяха друг акцент от консултациите при държавния глава.

2016 година беше определена като особено важна по отношение на постигната политическа стабилност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47