Сидеров и Чуколов са осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи

Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин миналия октомври. Това е трета поред присъда "пробация" за лидера на "Атака" и втората за заместника му в рамките на седмица.

За разлика от хулиганските прояви пред НАТФИЗ миналата година и в Батак през 2011 година, по които Сидеров се договори предварително с прокуратурата, тук той поиска сделка срещу признаване на вина в съдебната зала. Двамата с Чуколов се съгласиха да бъдат осъдени на по 1 година и 2 месеца пробация и за същия период да им бъдат удържани по 13 процента от заплатите, но според съдия Евелина Папазян това е леко наказание, защото като народни представители те са уронили авторитета на Парламента. Тя предложи, а двамата националсти се съгласиха, максимален размер пробация - 2 години, удръжка от заплатите им в размер на 25 процента за същия период.

Сидеров и Чуколов се признаха за виновни и случаят в наказателната му част приключи. Двамата пострадали полицаи Крум Цветков и Петър Делин могат да търсят обезщетение на нанесените им удари в гражданско дело.

В сряда състав на СГС ще решава дали да одобри и четвъртото споразумение на лидера на "Атака" с прокуратурата - отново за хулиганство през 2013 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47