Депутатите изказаха в декларация съболезнования към близките на жертвите от атентатите в Брюксел

Снимка: БГНЕС

Депутатите започнаха работа с едноминутно мълчание в памет на загиналите във вчерашните атентати в Брюксел. В декларация те изказаха искрени съболезнования към близките на жертвите. 

От парламентарната трибуна заместник-председателят на парламента Кирил Цочев прочете декларацията, която определи терористичната атака вчера в сърцето на Европа в белгийската столица Брюксел като поредния акт срещу свободата и мира:

Няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни граждани. Това, което се случва, е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа, един от символите, на която е белгийската столица. Ние, народните представители от 43-тото Народно събрание на Република България, остро осъждаме поредния варварски акт. Смятаме, че тези атентати са проява на омраза, невероятна жестокост и насилие към мирните граждани на Европа и света. Уверени сме, че неговите организатори ще бъдат заловени и наказани с най-голямата тежест на закона. Изказваме своите най-искрени съболезнования на близките на жертвите и се надяваме на бързо възстановяване на пострадалите. Оставаме рамо до рамо със своите белгийски приятели и народа на Белгия.

Депутатите приеха в дневния ред да бъде включено и предложението на БСП за първо четене на Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112. Депутатът Атанас Мерджанов заяви, че все още остава дискриминационно отношението към хората с говорни и слухови проблеми:

Ако продължим да чакаме, ние ще бъдем свидетели на това продължаващо поведение на държавната администрация, което спъва и не се опитва да реши по модерен начин този толкова належащ хуманен проблем за тези хора думи на Атанас Мерджанов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47