Съобщения с призиви за джихад са изпращани в "Моленбек"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съобщения с призиви за джихад са пращани на младежи в брюкселския квартал "Моленбек". Сигналът се проверява от службите за сигурност. 

Десетки SMS-и с джихадистка пропаганда са били разпространени в неделя вечер сред младежите от арабо-мюсюлманската общност на "Моленбек", обяви депутатът от общинския съвет Джамал ИказбанТой цитира едно от текстовите съобщения, което гласи – „Братя, защо не се присъедините към нас в борбата срещу западняците?“.

Сигналът е изпратен до вътрешния министър на Белгия Ян Ямбон и в момента се проверява от службите.

Междувременно фирмата оператор на пострадалото от атентати летище в Брюксел обяви, че ще са нужни месеци за пълното възстановяване нормалния ритъм на полетите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47