Мая Манолова отчете работата си през първите пет месеца на поста национален омбудсман

Снимка: БГНЕС

Гражданите са най-недоволни от мобилните оператори, топлофикациите, енергоразпределителните и ВиК-дружествата. Това обяви националният омбудсман Мая Манолова, която отчете работата си през първите пет месеца на поста. 

Над 6 200 жалби и сигнали са подали българите към институцията на обудсмана за изминалата година. Броят на жалбите от октомври до декември рязко е нараснал, с цели 30 процента:

Към днешна дата броят на записаните за моята приемна е 728 - каза омбудсманът Мая Манолова. Нейните приоритети остават битката на гражданите с монополите, правата на българските деца и социално изключените български граждани:

Тези, които имат нужда от утеха, от надежда, от едно рамо.

Подготвят се и пакети от законопроекти за регулиране на арбитражните съдилища:

Това са новите бухалки в ръцете на колекторските фирми и на монополните дружества, които в момента не се подчиняват на никакви правила и регламенти, които откровено рекетират и малтретират българските граждани.

Мая Манолова апелира да се върне диалогът между лекарите и пациентите. На дискусия утре ще се обсъжда реформата в здравепазването:

Участие са потвърдили и Лекарският съюз, Организацията на общопрактикуващите лекари, пациентски организации, НЗОК. Очаквам в тази дискусия да се включи и министърът на здравеопазването.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47