Б. Борисов: Няма значение от коя партия са уличените в корупция, няма да пожаля никого

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че операцията по уличаването в корупция на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов е започнала преди 4 месеца и не е свързана с подадени му сигнали от депутати:

От няколко месеца наблюдаваме кабинета му, така че знаем за всички каскети, шапки и каквото и да има. Беше в отпуск ръководителят на ДАИ, чакахме го да се върне, чакахме да дойдат изпитите, оборудвахме стаите, направихме така, че да засечем готовите тестове, които подготвят, направихме операцията така, както трябва. Като направим нещо и… аз вече не знам дали нещо съм направил… или е Радан, или е Кадиев. Ако не са те, не знам какво ще стане… ами, да стояха в управление и те си решават задачите като нас.

Борисов беше категоричен, че няма значение от коя политическа партия са уличаваните в корупция и няма да има политически чадър над тях. Той е категоричен, че по случая депутатът Георги Кадиев няма принос, за да започне проверката:

Това е борба с корупцията. Няма значение... Не казвам, че има вмешателство… Няма значение от коя партия е, дали е кмет от ГЕРБ или ..., това е борба с корупцията. Не - нашите са добри, а другите са лоши - шефът на ДАИ е член на ГЕРБ, няма да пожаля никого. Кадиев трябваше да говори преди година и половина какво правят. Така че, благодаря му за сигнала, страхотна работа ми свърши. Главният прокурор е този, който обвинява, и всичко, което е протекло, е задържано и част от тях, за радост, и говорят, и свидетелстват. Вярвам на главния прокурор, че ще я доведе докрай така, както и в момента и БОП и ДАНС работиха много усърдно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цацаров: Ще изправим пред съд хората, които са участвали в тази корупционна схема

Девет служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са обвинени в корупция, сред които е и директорът на Агенцията  Цветелин Цветанов , съобщиха от специализираната прокуратура  след вчерашната спецоперация в Изпълнителна агенция..

обновено на 31.03.16 в 15:44
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47