Кметът на Пазарджик иска забрана за бурките на публични места

Снимка: БГНЕС

Кметът на Пазарджик Тодор Попов внася предложение в Общинския съвет за забрана на бурките при посещението на държавни и общински институции в града.

Промяната на Наредбата за обществения ред предвижда да се забрани носенето на облекло, което покрива лицето, като целта е да се гарантира сигурността на жителите на общината.

С това предложение изразявам позицията на общинската администрация и личната си позия, каза Тодор Попов. Според него предложението е прагматично, тъй като във всеки един момент хората трябва да се идентифицират. Нарушението на забраната предвижда до 500 лева глоба. При повторно нарушение санкцията ще достигне до 1000 лева. Предложението за забрана на бурките ще бъде разгледано на сесията на Общинския севет на 28 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47