Комисията за контрол над службите за сигурност подкрепи промените в Закона за МВР

Снимка: БГНЕС

Промените в Закона за МВР, които бяха отхвърлени преди повече от седмица от парламентарната комисия по вътрешна политика, днес бяха подкрепени от Комисията за контрол над службите за сигурност.

След като промените бяха одобрени и от правната комисия, специализираната комисия за контрол върху службите за сигурност прие Закона за МВР, внесен от Министерския съвет и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Атанас Мерджанов от БСП коментира: 

Това не е изненада, специално за мен, но е очевидно, че има команда за подкрепа на закона след резила, който стана във Вътрешната комисия и на косъм бе минаването му в правна комисия. За мен е странно, че представителите на АБВ се измъкнаха.

Председателят на комисията Димитър Лазаров заяви, че има одобрение на част от предприетите стъпки за освобождаване на администрацията на МВР:

За да има възможност полицейски служители, по-голяма част от тях вече да се занимават наистина с това, с което трябва да се занимават - охрана на обществения ред.

Депутатът Цветан Цветанов е на мнение, че всички заинтересовани страни трябва да бъдат чути:

Това, което категорично ще направя, е между първо и второ четене да има удължен срок, защото се вижда, че от опозицията има много предложения, които се правят. При всички положения трябва да продължим с обществения дебат, който отсъстваше през цялото време на обсъждането преди внасянето в парламента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47