Президентът Плевнелиев ще участва в глобален форум за сигурността

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Братислава в 11-ия глобален форум по въпросите на сигурността

В столицата на Словакия държавни и правителствени ръководители и експерти ще обсъждат теми, свързани с бъдещето на Европейския съюз. Кризите в Близкия изток и Украйна, както и мигрантският натиск  към Европа, също ще са акцент в разговорите по време на тридневния форум. Очаква се да бъдат обсъдени и позициите на държавите-членки НАТО преди срещата на върха на Алианса през юли във Варшава. 

В рамките на работното си посещение в Братислава Росен Плевнелиев ще се срещне с държавния глава на Словакия Андрей Киска и ще разговаря със заместник-председателя на ЕК Маруш Шефчович, който отговаря за енергийния съюз. 

Очаква се във форума в Братислава да участват президентът на Македония Георге Иванов, държавният глава на Хърватия Колинда Грабар Китарович, премиери и министри на външните работи и на отбраната на редица европейски държави, както и представители на НАТО и експерти по сигурността. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47