Силен вятър затвори Варненското пристанище

Снимка: БГНЕС

Пристанището във Варна е затворено заради силен ураганен вятър, който на пориви достига до 21 метра в секунда. Летището работи нормално. Според общината не са получени сигнали за паднали клони и дървета. 

И пристанище Балчик е затворено за всички плавателни съдове заради силния вятър, съобщи изпълнителният директор на порта Красимир Енчев. Той уточни, че в пристанището има един кораб - от Малта, който не се обработва и изчаква за товарене.
Добричка област е сред регионите в Северна България, за които днес е обявен жълт код за силен северозападен вятър, като се очаква поривите да достигнат 22 метра в секунда.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47