Задържаха 24-годишния Ангел Калеев заради побой над момче от ромски произход

| обновено на 18.04.16 в 15:44

Полицията в Пазарджик задържа 24-годишния Ангел Калеев от село Овчеполци. Той сам засне и разпространи клип, в който малтретира ромско момче заради репликата, че двамата имат равни права. Срещу Калеев е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

След денонощно издирване Ангел беше открит в къща в село Черногорово. При задържането му той не оказа съпротива.

От прокуратурата съобщиха, че до момента е установено, че побоят е нанесен на 16-и април, като кадри от посегателството са разпространени в интернет. От видеото се вижда как мъжът зад камерата нарежда на момчето да легне на земята и започва да го рита с думите: "Аз циганин ли съм". Ударите продължават до чуването на отговора "не".

Говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че 17-годишният Митко вече е подал жалба със съдействието на местния полицай в селото.

Нападателят и жертвата са се познавали: 

И той, и пострадалото момче са от Овчеполци, познават се, даже бих казал, че са им близки къщите. Вчера след като беше извършена първоначалната проверка и след като колеги ходиха до дома на пострадалото момче - нито е преглеждан от лекар, нито има медицинско свидетелство, нито съдебно освидетелстване му е направено, нищо. Дори по-фрапантното беше това, че ние, отивайки там, на място, колегата, който е ходил и е казал: "А ти по този случай е добре да депозираш жалба". Родителите казали: "Тука чакаме ние телевизията. Жалба няма да подаваме, ама на телевизията ще кажем всичко".

Няма данни Ангел Калеев да е криминално проявен.

Мирослав Стоянов посочи:

Няма данни да е националист, да членува в някакви националистически партии и организации или нещо от този род

Според разследващите поведението на Ангел Калеев е повлияно от действието на придобилия популярност Динко.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47