Задържаните служители на Фонда за лечение на деца излизат на свобода

Снимка: БГНЕС

След изтичането на 24-часовото им задържане, осемте служители на Фонда за лечение за деца, сред които е и бившият  директор на Фонда Павел Александров, излизат на свобода. Тима от тях са без обвинения. Александров е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева. С парични гаранции между 5 000 и 15 000 лева са трима от служителите на Фонда. Петият обвинен е с мярка „Подписка“. И петимата имат забрана да напускат страната, съобщиха от специализираната прокуратура .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Около 60 деца чакат одобрение за лечение извън България от Фонда за лечение на деца в чужбина

До две седмици новият изпълнителен директор на Фонда за лечение на деца в чужбина Владимир Пилософ ще  отправи към здравния министър своите предложения относно това  какво трябва да се промени в работата на  Фонда. Около 60 деца чакат одобрение за..

обновено на 21.04.16 в 18:44

За три престъпни схеми за източване на Фонда за лечение на деца в чужбина съобщиха от прокуратурата

За три престъпни схеми за източване на Фонда за лечение на деца в чужбина съобщиха от прокуратурата 24 часа след арестите на бившия директор на Фонда Павел Александров и още седем души. Днес премиерът Бойко Борисов коментира, че службите са..

обновено на 21.04.16 в 18:23

Инспекторатът към МЗ е проверявал Фонда за лечение на деца още през лятото на 2015 година

Става дума за лечението на българските деца със средства, които се отпускат от държавата. Фондът за лечение на деца в чужбина е обществен, второстепенен разпоредител на бюджетни кредити. Всяка година сумата варира, но е средно около 10 млн. лв. и..

обновено на 21.04.16 в 15:36
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47