Млади хора протестират с метли пред Парламента

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Около 20 души, предимно млади хора, са се събрали на протест пред Народното събрание срещу част от приетите промени в Изборния кодекс, които правят невъзможно провеждането на избори и референдум в един и същи ден. Младежите носят метли и лопати и заявяват, че искат да изметат боклуците от властта. Част от претестиращите обясниха, че не са организирани от партия, а протестът им е спонтанен и е уговорен чрез социалните мрежи. Припомням, че по-рано днес Парламентат окончателно раздели референдумите от изборите и те няма да могат да се провеждат в един ден. Така например, референдумът, който организира Слави Трифонов няма да може да бъде проведен заедно с наближаващите президентски избори. Точно срещу това протестират събралите се пред Народното събрание млади хора. Те обясниха, че са измели около 1 кг. боклук от Парламента и планират да се съберат отново в понеделник вечерта.

Ситуацията е спокойна. Движението в района е нормално.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47