Депутатите продължават приемането на второ четене на промените в Изборния кодекс

Снимка: БГНЕС

Депутатите продължават приемането на второ четене на промените в Изборния кодекс.

След като вчера приеха, че гласуването е задължително, днес депутатите ще обсъждат дали в бюлетините ще отбелязваме, че няма да упражним правото си на глас. Народните представители ще определят при кои случаи се откриват избирателни секции извън страната. Ще бъде определено и при какви условия могат да бъдат дописвани избирателните списъци в деня на вота.

Заради обема на текстовете, които трябва да бъдат гласувани, редовният парламентарен контрол няма да се проведе.

По време на вчерашното обсъждане в пленарната зала, от Реформаторския блок заявиха, че обмислят да сезират Конституционния съд заради въвеждането на задължително гласуване.От думите на Цветан Цветанов стана ясно, че ГЕРБ са готови на редица отстъпки, включително и по отношение на оставането на 4 процентовия праг и заличаването на регистрация при негласуване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47