50 души се събраха пред сградата на община Бургас на протест срещу презастрояването на града

Снимка: БГНЕС

Близо 50 души се събраха пред сградата на община Бургас на протест срещу презастрояването на града. 
Те настояват за незабавно спиране на 3 строежа в комплексите "Славейков"," Изгрев" и "Братя Миладинови", както и за недопускане на бъдещо строителство върху зелени площи и паркинги. 

Буквално на един балкон разстояние в комплексите „Изгрев“ и „Славейков“ преди 3,4 месеца започна строителството на две нови кооперации, които спират светлината към изградените блокове там, в „Братя Миладинови“, до училището в квартала пък общината е продала собствен терен, на частни инвеститори, който е бил предвиден за изграждането на паркинг. Бургас от зелен се превърна бетонен град, възмущаваха се протестиращите.
 
Да се наложи мораториум на строителството върху паркинги и зелени площи настояват в граждански манифест протестиращите. Жалби срещу изграждането на новите кооперации са внесени в Общинския съвет на Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47