Мустафа Карадайъ е новият председател на ДПС

Снимка: БГНЕС

Мустафа Карадайъ е новият председател на Движението за права и свободи. Той беше избран единодушно на проведената вчера Девета национална конференция, на която присъства почетният председател на партията Ахмед Доган. Той се появи публично след тригодишно оттегляне от обществено-политическия живот и получи благодарности от Карадайъ:
ДПС е голямо, защото има лидер като доктор Ахмед Доган. Благодирам Ви от сърце, г-н Доган, благодаря Ви!
Мустафа Карадайъ е депутат втори мандат, роден е на 8 май 1970 година в смолянското село Борино. Член е на ДПС от 1991 г. Завършил е в УНСС, показва биографичната му справка. 
Националната конференция на ДПС прие и промени в устава, с които дава правото на почетния председател Ахмед Доган да свиква заседанията на Централното оперативно бюро, на Централния съвет и на Централната контролна комисия. Така и Доган, освен председателят, ще може да се намесва в партийния живот при необходимост. Почетният председател ще продължи да олицетворява и изразява непреходни ценности и стратегически цели на партията. Уставът залага и Председателски съвет под ръководството на оперативния председател, заедно със заместник-председателите на ДПС и областните координатори. Конференцията избра и Централен съвет, от чийто състав Карадайъ трябва да подбере членове на Централното оперативно бюро и заместник-председатели.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47