Р. Кънев беше разпитан във връзка с изнесена от него информация за злоупотреби в "Автомобилна администрация"

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев беше разпитан  във връзка с разследването за корупция в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Кънев остана в Националното следствие половин час, след това си тръгна, избягвайки среща с журналистите. 

Кънев е бил питан за информацията, с която разполага, за злоупотреби в автомобилната администрация. След като на брифинг преди две седмици Кънев говори, че в бившата ДАИ имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС, днес той е дал на разследващите конкретни примери за това как са действали те.
От спецпрокуратурата казаха за "Хоризонт", че лидерът на ДСБ е обяснил, че за случаите е получил информация  от симпатизанти, с които се е срещал при обиколките си в страната. Според тези данни – в Благоевград, Хасково и Видин са издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове  на ГЕРБ и ДПС. Тепърва ще се проверява достоверността на тези сигнали. 
Радан Кънев беше призован на разпит още миналия понеделник, но не са яви, защото беше на среща с избиратели във Варна. В профила си във Фейсбук той написа, че заради неявяването му е бил глобен с 300 лева, но от спецпрокуратурата обясниха, че след явяването на Кънев днес санцкията е отменена. 
Кънев е вторият политик, призован на разпит по аферата с подкупите в бившата ДАИ. В Националното следствие, където се помещава част от спецпрокуратурата, преди три седмици беше и транспортният министър. И Ивайло Московски избра тогава да се скрие от журналистическите въпроси. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47