Борисов готов за маневри по промените в Изборния кодекс

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е склонен да препоръча на депутатите на ГЕРБ да ревизират промените в Изборния кодекс, които предизвикаха обществено недоволство: 

Не само съм склонен, но ако беше правителство на ГЕРБ, сега нямаше да ги приема. Сега, когато обаче сме зависими едни от други – четири партии, мога да се произнеса едва когато чуя останалите лидери на другите три формации.

Утре Борисов ще разговаря с всички парламентарни групи, които подкрепят правителството. Според премиера част от приетите поправки нанасят щети на ГЕРБ. 
Предложенията на Патриотичния фронт бяха много ясно формулирани и те изискваха от нас да ги подкрепим. Въпреки че те са болшинството изцяло срещу моето разбиране, ние, като отговорна партия за стабилността и коалицията, ги подкрепихме. Нека бъдат така добри и да си излязат и да си ги защитят пред обществото. Винаги съм казвал, че за задължителното гласуване съм против него и то на практика са приели нещо, което изобщо не е задължително, обаче със страшна сила разпространяват, че задължаваме хората. Но Патриотичният фронт категорично настоява това да го има. На среща с господин Симеонов аз категорично настоях това да става едновременно с електронното гласуване, за да може като отпадат секциите извън посолствата и консулствата, да имат тези хора възможност да гласуват по електронен път. Всичко беше подредено, с логична мисъл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47