Доброволци от село Стара река получиха безвъзмездно противопожарен автомобил от държавата

пожарна
Снимка: БГНЕС

Община Сливен получи безвъзмездно противопожарен автомобил от държавата за доброволното формирование в село Стара река. Доброволците направиха демонстрация на гасене на пожар.

Ключът на специализираната кола бе връчен на кмета на Сливен Стефан Радев от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност" в МВР. Той съобщи, че досега 39 противопожарни автомобила са предоставени на доброволни формирования в страната, чиято цел е обединение усилията на гражданите, местната и централната власт. Близо 2500 доброволци в 174 отряда в България са преминали обучение, регистрирани са и могат да изпълняват задачи. Доброволното формирование "Железни врата“ е създадено през 2014 г. с 11 доброволци. Село Стара река е отдалечено на 60 км от Сливен, в труднодостъпен планински район. Те ще извършват превантивните и първоначални гасителни действия, до идването на противопожарните автомобили от общинския център, което отнема около час.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47