Свети Георги ще е вторият закрилник на Бургас

Снимка: Община Бургас

Бургас получи като дарение от манастира "Ксенофонт" в Света гора частица от мощите на Свети Георги. С шествие, предвождано от военни от Бургаския гарнизон, мощите бяха пренесени в храм "Света Богородица". 

С жандармерийски ескорт мощите на Свети Георги, поставени в специален реликварий, бяха пренесени в Бургас. С тържествен ритуал на централния площад архиерейският наместник отец Севастиан предаде нетленните останки на Сливенския митрополит Йоаникий:
Град Бургас има нова духовна украса, има ново духовно богатство. Това са част от мощите от десницата на великия победоносец, чудотворец Георги.

Десетки бургазлии се включиха в шествието до църквата "Света Богородица", където бяха пренесени мощите на Свети Георги.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47