Цялата информация по аферата с Панамските досиета ще бъде оповестена в понеделник

Международният консорциум на разследващите журналисти обяви, че в понеделник ще оповести цялата информация по аферата с Панамските досиета.
В  манифест, публикуван във вестник Зюддойче Цайтунг, разпространителят на файловете, наречен Джон Доу, осъжда неравенствата по света и обвинява глобалната финансова система, че подхранва "икономическо робство". Той говори и за предстояща дигитална революция.
Едуард Сноудън, който разкри информация от американското разузнаване, определи манифеста на източника на изтичането на "Панамските документи" като съществено четиво, предаде ДПА.
"Анонимният източник на "Панамските документи" говори за първи път. Това трябва да се прочете", написа Сноудън в Туитър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47