ДПС ще потвърди гласуването си по Изборния кодекс

Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

ДПС ще потвърди гласуването си от дебатите по второто четене на Изборния кодекс. Според председателя на движението Мустафа Карадайъ, президентът Росен Плевнелиев избирателно връща само част от текстовете. ДПС вече е с нов състав на Централното оперативно бюро. 

След първото заседание на централното оперативно бюро на ДПС стана ясно, че председателят Мустафа Карадайъ ще има петима заместници - Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков. 

Президентът не е направил цялостен преглед на Изборния кодекс, в който има много противоконституционни текстове като задължителното гласуване, ограничаващо правата на български граждани, каза Карадайъ:
Ние в нашата политика ще направим така, че, както досега сме отстоявали да се спазва Конституцията при приемането на всички закони, включително и на Изборния кодекс, ние ще търсим различни форми и варианти да направим така, че ако е необходимо и Конституционният съд да се произнесе. Както и досега сме гласували по всички текстове, ще си потвърдим гласуването.

По отношение на новоизбрания лидер на БСП - Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС ще комуникира с всички системни партии, включително и БСП, за възстановяване на нормалността в политиката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47