Плевнелиев: Не трябват консултации, за да защитавам Конституцията

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че към момента няма нужда да провежда политически консултации с парламентарно представени политически сили, за да защити Конституцията. Така държавният глава отговори на въпроса дали е готов на разговори с представители на Патриотичния фронт, заради ветото му върху текстове от Изборния кодекс. 

Моите действия не обслужват никого, нито са насрочени или насочени срещу когото и да било. Нямам нужда да провеждам консултации към момента с парламентарно представени политически сили, за да защитя Конституцията на България и правото на българския избирател. Мисля, че това е очевидно, а аргументите са повече от конкретни и ясни. Искрено се надявам, че в НС ще има дебат по същество. Всяка една коалиция, каквато и да е тя, винаги ще се сблъска с проблем, ако тръгнат извън основите на нашата демокрация. А това е Конституцията и Избирателният кодекс. Надявам се, оптимист съм, че въпреки трудните и тежки разговори, които в момента текат, демокрацията ще победи, заяви президентът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47