Росен Плевнелиев: Демографската ситуация в България изисква незабавни и дългосрочни мерки

Снимка: БГНЕС
Семейство Ангел и Лора Григорови от Велико Търново, които имат три деца, получиха наградата "Голямото семейство". Кампанията се провежда под егидата на държавния глава и има за цел да подкрепи положителните примери на многодетните семейства у нас. В словото си на церемонията на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев посочи, че демографската ситуация в България изисква незабавни и дългосрочни мерки:

Изключително обезпокоителен за всички нас е фактът, че, ако погледнем последната статистика, 63% от семействата в България са семейства с едно дете, а многодетните семейства са едва 4% от семействата в страната. Ще ми се да са повече. Ролята на семейството е огромна, незаменима. Днес да имаш повече от три деца е избор, който малко семейства, за съжаление, са решили да направят. Въпреки трудностите обаче, децата са нашето най-голямо богатство.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47