Д. Попова: Има близо 100 тома доказателства по делото за злоупотреби във Фонда за лечение на деца

Снимка: БГНЕС
Близо 100 тома са събраните доказателствата по делото за злоупотреби във Фонда за лечение на деца. Това каза ръководителят на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова. По повод негативните коментари в медиите за показния арест на бившия директор на Фонда Павел Александров и още четирима души, Попова коментира:

Намирам, че която и да е неправомерна дейност, не може да бъде оставена да се развива в тази посока, независимо от това, че темата е изключително чувствителна за обществото. Никой не би искал да остави децата без лечение. Те не са и оставени към момента, но една неправомерна дейност, не бива да се толерира в каквато и да било посока. Не се касае само за административни нарушения. Към настоящия момент се оглеждат множество документи. Има свидетели, които говорят за неправомерна дейност на групата. Защо трябва толкова бързо да правим категорични изводи. Ако имахме безспорни доказателства, досега да сме внесли обвинителен акт. Разследването е един доста тежък процес, особено когато се касае за организирани престъпни групи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Фондът за лечение на деца ще промени практиката на разглеждане и гласуване на заявленията

Новото ръководство на Центъра "Фонд за лечение на деца" ще промени практиката на разглеждане и гласуване на заявленията на деца. Това съобщиха от здравното министерство и увериха, че не е нарушен ритъмът в работата. Няма деца, чието лечение да е..

обновено на 14.05.16 в 14:45
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47