Бургаският административен съд отложи отново дело за строеж до Морската градина

Заради процесуални пречки Бургаският административен съд отложи за втори път делото срещу Община Бургас за строителството на 18-етажна сграда до входа на Морската градина пред "Флората". Делото е образувано по протест на Бургаската прокуратура срещу мотивираното предписание на общината, с което е допуснато изменение на подробния устройствен план на комплекс "Лазур".

Жителите на блоковете в съседство на мегастроежа отново не бяха конституирани като страна по делото. Причината е, че Община Бургас за втори път не представи списък с имотите засегнати от бъдещото строителство, както и техните собственици и носителите на вещни права. Докато не се посочат страните по делото, не може да се пристъпи към събирането на доказателства, заяви и адвокатът на потърпевшите Силвия Иванова:

Общината не е представила списък на заинтересованите лица. Глобите са символични, те по-скоро имат дисциплиниращ ефект. От порядъка на 300-500 лв.
 
Следващото съдебно заседание е насрочено за 27-и септември. Съдът задължи повторно ответника по делото - Община Бургас, да посочи, за кои точно имоти се отнася мотивираното предписание за промяна на подробния устройствен план, като при неизпълнение на съдебното разпореждане общината ще бъде санкционирана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47