Разговорите между ГЕРБ, РБ и ПФ по ветото и Изборния кодекс продължават

Снимка: БГНЕС

Разговорите между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт по промените в Изборния кодекс и ветото на президента продължават и утре. Двете първи точки в дневния ред на парламента са президентското вето и изборът на новия социален министър. Въпреки увереността на ГЕРБ, че ще имат парламентарно мнозинство, има още недоизказани моменти в управляващата коалиция.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че ще се търси единство и подкрепа към правителството:

Утре ще бъде обявено абсолютно всичко, което ще бъде направено като стъпки. Убеден съм, че това, което сме постигнали като консенсус, и нямаме абсолютно никакви различия по това, което трябва да направим, утре след гласуването на ветото, съм убеден, че ще имаме ясната позиция, която ще бъде публично оповестена пред вас.

Как ще гласува Реформаторският блок за президентското вето ще стане ясно утре в залата, каза Цветанов:

Реформаторският блок, не бих могъл да говоря в цялата им цялост, говоря само за тези партии, които подкрепят правителството и, които днес и в предишните дни участваха активно в разговорите.

Преди парламентарното заседание, номираната за  министър на труда и социалната политика Зорница Русинова ще се срещне с групите на БСП и ДПС. Днес тя проведе консултации с останалите парламентарни сили:

Считам, че парламентът не е листа от желания. Доста въпроси коментирахме по отношение на вече стартирали реформи, в детайли с екипа, който ще формирам следващата седмица. След успешно гласуване утре ще направя консултации, ще подготвим всеки един детайл от предстоящата ни работа.

Според Цветан Цветанов подкрепата за Зорница Русинова няма да е проблем пред мнозинството в парламента:

Имаме достатъчно гласове, които ще могат да подкрепят кандидат-социалния министър и съм убеден, че нямаме абсолютно никакво разминаване с основните партии, които формираме парламентарното мнозинство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47