НС одобри правилата за избор на нов председател и членове на КЗК

Снимка: БГНЕС

Народното събрание одобри правилата за избор на нов председател и членове на Комисията за защита на конкуренцията. Кандидатите ще бъдат проверявани за принадлежност към бившата Държавна сигурност.

Народното събрание ще избира поотделно ръководството и петимата членове на КЗК. От БСП изразиха резерви относно процедурата. Жельо Бойчев:

Отново същият персонален състав на това Народно събрание прави предложение. Надявам се, че на тази агония вече ѝ слагаме край, осем месеца, откакто мандатът на комисията изтече, ние продължаваме да работим със стария състав на комисията, който устройва политическа партия ГЕРБ и РБ.
Цветан Цветанов от ГЕРБ отбеляза:
Аз смятам, че в момента позицията на БСП "Лява България" и на Радан Кънев е много еднаква и смятам, че вие имате по-добра комуникация с Радан Кънев, отколкото ние. Така че в тази посока можете да работите заедно и действително да се очертаете като един истински блок на опозиция БСП "Лява България" - Радан Кънев.
Мартин Димитров от реформаторите призова към повече диалогичност:
Важното е новата КЗК да не е като старата, да бъде по-работеща, по-ефективна, защото цената от неработещ регулатор са високите цени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47