Бокова: ЮНЕСКО е изправена пред нови предизвикателства с нарастването на войнстващия екстремизъм

Снимка: архив

Изправени сме пред нова заплаха за мира и сигурността, която кара ЮНЕСКО бързо да се адаптира към съвременните предизвикателства. Това посочи генералният директор на организацията Ирина Бокова на форум в София, посветен на целите на ООН за устойчиво развитие до 2030-та година:

С нарастването на войнстващия екстремизъм, нашата отговорност става още по-голяма. За съжаление това, което се случва в зоните на конфликти, разрушаването на паметниците на културата, смятам, че това са нови предизвикателства, нови феномени, които ние наблюдаваме и точно там е ролята на ЮНЕСКО - не просто да ги опазва тези паметници, да се стреми, но и дава отговор на това как ние трябва да се борим с този войнстващ екстремизъм, който, за съжаление, не е само в Сирия, в Ирак.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47