Отново стачка на транспорта в Гърция

На граничните пунктове с България няма проблем с трафика

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На граничните пунктове с България трафикът е без проблем. Стачката не пречи на престоя на българските туристи, които масово избраха Гърция за почивните дни.
Стачкуват и митничарите, защото обявената от синдикатите еднодневна стачка е удължена с три дни до понеделник. Затвориха митническите служби, което доведе до опашки от автомобили на границите с Турция, Албания и Македония.
Правителството внесе за обсъждане в парламента проектозакон, който предвижда промяна в организацията и ръководството на граничните митнически служби. Създава се независима дирекция извън министерството на финансите и нова схема по оценяване на работата и заплащането на работещите по граничните пунктове. Проектозаконът засяга интересите и на работещите на пристанищата като моряците в знак на протест затвориха достъпа до портовете Пирея и Солун до понеделник. Другите пристанища работят с нормален трафик.
Два дни не се движи и метрото в Атина.
Железничарите не участват в този протест. Влаковете се движат по разписание.
За утре синдикатите отново свикват протести пред парламента, където депутатите ще гласуват нова данъчна система.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47