Близо 60 души пострадаха при откриването на джамия в Гвинея

Автор:
Снимка: БГНЕС
Най-малко 59 души бяха ранени при сблъсъци на младежи с полицията на откриването на нова джамия в град Тимбо в Гвинея. Като причина за сблъсъците се посочва това, че силите за сигурност са попречили на обикновени хора да влязат в джамията, за да позволят на местни висши сановници да преминат оттам. Това разгневило младежите и те започнали да хвърлят камъни и да се опитват да проникнат в сградата. В отговор полицаите прибегнали до употребата на сълзотворен газ.
Град Тимбо се намира на около 260 км  североизточно от столицата на Гвинея Конакри. Градът е бастион на политическата опозиция срещу президента
Алфа Кoнде, но, според свидетели, цитирани от Ройтерс, днешните събития нямат пряка връзка с националната политика.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47