Забраниха рекламите на противозачатъчни в Пакистан

Автор:

Пакистан забрани рекламите на противозачатъчни средства по телевизията и радиото, поради опасения, че така любопитните деца биват излагани на темата за секса, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии. От пакистанския орган за регулиране на електронните медии уточняват, че действията им са следствие от оплаквания на родители.

Забраната става  факт, въпреки правителствената инициатива да окуражи контрола на раждаемостта в Пакистан - консервативна мюсюлманска страна с население от 190 млн. души, където говоренето за секс на публични места е табу, отбелязва Ройтерс. Не е ясно дали новите ограничения ще засегнат и усилията на самото правителство да популяризира инициативата си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47