Спецпрокуратурата ще протестира оправдателната присъда на Баретата

Държавното обвинение ще настоява Ивайло Борисов и Златко Гочев да бъдат признати за виновни

| обновено на 31.05.16 в 15:13
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура ще протестира пред Апелативния специализиран съд оправдателните присъди на Златомир Иванов - Баретата, Ивайло Борисов и Златко Гочев.

Снощи Специализираният наказателен съд оправда Златко Баретата като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и за кражбата на автомобил „Мерцедес“.

От държавното обвинение ще настояват пред следващата съдебна инстанция да признае за виновни и Ивайло Борисов и Златко Гочев за това, че са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на наркотични вещества на Баретата.

Освен като ръководител на група за разпространие на наркотици, Иванов беше на съд за кражба на лек автомобил - същият, от който слезе минути преди да бъде прострелян пред столичната Съдебна палата на 29 януари 2013 година.
Специализираният наказателен съд оправда още и Ивайло Борисов - Ториното и Златко Гочев. Първият нашумя покрай побоя на Столичното околовръстно, когато негови охранители пребиха младо семейство, заради един клаксон.  От спецпрокуратурата смятат, че има достатъчно доказателства, че двамата са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на наркотици на Баретата -  Борисов - софийският, а Гочев - за област Стара Загора. 
Оправдайки тримата подсъдими, които според обвинителната теза са стояли на върха на групата за наркотрафик, специализираният наказателен съд снощи осъди редовите й членове. Петима от изпълнителите получиха ефективни наказания, а шестият - условно. 
Новината за оправдателната присъда на Златко Баретата, макар и само на първа инстанция, идва дни след като Върховният касационен съд потвърди 6-те и половина години затвор по друго дело за наркотрафик. По неофициална информация, Златомир Иванов изобщо няма да влезе в затвора, защото от 2009 година досега е бил с мерки за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест" и на практика е надлежал присъдата си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47